Media

Programul Alianta Civilizatiilor doreste sa foloseasca media pentru a impulsiona intelegerea mutuala si pentru a organizeaza actiuni colective cu impact in cadrul diferitelor culturi si populatii.

Media este poate cea mai influenta forta din zilele noasre, aceasta formand intelegerea noastra cu privire la evenimentele si la popoarele din lumea intreaga. Ascensiunea internetului si proliferarea instrumentelor media din ultimele doua decade au adus diferite parti ale lumii in contact, lucru fara precedent. Aceasta dezvoltare aduce cu sine promisiunea inceputului unei epoci a dialogului inter- cultural si a intelegerii reciproce.

In acelasi timp, mijloacele media pot avea efectul contrar- accentuarea prejudecatilor colective si a stereotipurilor negative si adancirea diviziunilor intre comunitati. In ceea ce priveste relatiile dintre natiunile vestice si populatiile predominant musulmane, efectul polarizator al media este evident.

Alianta urmareste sa lucreze cu profesionisti din media pentru a reincadra imaginile si perceptiile in scopul de a reflecta mai bine diersitatea existenta in cadrul comunitatilor, intru a imbunatati posibilitatile de cooperare si armonie intre acestea.

template joomla