Educatie

Pentru a desavarsi conceptul Aliantei Civilizatiilor la un nivel practic, educatia trebuie adresata catre multiple nivele.

Cele mai importante aspecte, care trebuie luate in considerare, sunt acele eforturi care transforma ignoranta Celuilalt in intelepciune, care promoveaza intelegerea si toleranta in locul neintelegerii si al intolerantei.

In ceea ce privesc relatiile dintre societatile predominant musulmane si tarile vestice,educatia este o componenta cheie a multor tematici pe care Alianta intentioneaza sa le promoveze, incluzand implicarea pozitiva a tinerilor, dezvoltarea constructiva si responsabila a mijloacelor media, integrarea diverselor populatii, si interactiunea productiva a societatilor contemporane.

Complexitatea si conectivitatea vietii moderne solicita o perspectiva holistica fata de cunoastere si de constientizarea simbolurilor , asupra demnitatii si resonsabilitatii fiecarui individ in raport cu umanitatea. Totodata este deosebit de importanta securitatea educationala, in cadrul careia echitatea regionala, de clasa, de gen, in contextul dreptului la educatie, devin obiective vitale intru promovarea angajamentului constructiv fata de educatie in defavoarea violentei. Intro lume tot mai interconectata, educatia pentru toti nu este doar un obiectiv vital, ci un obiectiv de atins.

Student Questionnaire on Intercultural Education and Teaching


Direct download link: Student Questionnaire on Intercultural Education and Teaching

 

Teacher Questionnaire on Intercultural Education and Teaching

Direct download link: Teacher Questionnaire on Intercultural Education and Teaching

   
template joomla